Flaska 2

Första söndagen i juli och idag kommer ni få reda på vad ni haft i flaskorna lördag och söndag och få veta vilken av dem som var Skotsk.

Länken skickas ut till den e-postadress ni registrerar vid ert första inlägg. OBS! Det första inlägget som görs måste godkännas av mig i wordpress så det kan dröja en stund innan ni får ert mail. Skulle det vara problem med inloggning eller kommentarsfunktionen maila mig så skickar jag länken manuellt och kikar på varför det inte fungerar.

0703303203

Flaska 2 – The Arran Malt 18 Ã¥r - Tillverkad i Skottland

Denna flaska kommer från ett relativt sett nytt destilleri, skrev jag i informationen på söndagen och relativt andra destillerier i Skottland är detta relativt ungt då det grundades 1994, då byggandet av destilleriet Arran börjades byggas på ön Arran. Fast även om det nu är det enda whiskydestilleriet på Arran är det inte det första. Under tidigt 1800-tal fanns fler än 50 destillerier på ön, de flesta av dem illegala och noga dolda för myndigheterna.

Arran kallas ibland ett Skottland i miniatyr, med sitt läge, havsbris, klar luft från bergen och den varma golfströmmen som tillsammans är idealiska för att snabba på whiskylagringen.

Arran 18 är destilleriets äldsta tillgängliga buteljering och med knappt 20 år sedan starten är det imponerade att redan ha en 18-åring till försäljning.

Officiella noteringar

Doften är söt av frukt, sirap och rostad ek. Toner av vanilj och kanel finns.

Smaken: sötman är övervägande, men toner av choklad, ingefära, karamelliserat socker och vanilj finns också. Med lite vatten avslöjas en blommighet och citruston.

Eftersmaken är lång och lyxig. Den nu så klassiska fruktiga och citrustonerna från Arran blandas med mörk choklad.

13 svar på ”Flaska 2

 1. Jag tror att whiskyn i flaska 2 är från Skottland och äldre än whiskyn i flaska 1.

 2. Jag tror att flaska 1 kommer från Skottland och att flaska 2 är yngre än flaska 1

 3. Tror att den fina och fylliga sherrybomben från igår är en gammal skotte och dagens är en ung japan.

 4. Nr 1 var en smak och doftrik upplevelse. Nr 2 varken luktade eller smakade särskilt mycket, men med lite vatten kom smaken igång. Med 50% chans att gissa rätt tror vi att Nr 1 är skotten och att Nr 2 är den yngre i sällskapet.

 5. Nr1 är en skotte och med den kraften så känns den äldst av dom två.

 6. Denna va lite mer gyllengul.
  Doftar vanilj… Äpple , aprikos…kalldoft…
  Smak. Mkt god vanilj smak med högre alkoholhalt .. Typ 50% .. Lång eftersmak .. Denna är en vällagrad , tror att denna är äldre en gårdagens! Förmodligen en högländare , så skotte på denna ! Och japanare /ev. En bourbon på 1an!

 7. Tror att tvåan är skotte och äldre än ettan. Gissar Japan på ettan

 8. Första: Sherrydoften had mean hittat även om man inte fått veta detta. Dessutom lite kola och russindoft. Smaken påvisar dessa med. Skulle tippa på en ABV på 46%. Kan vara en Amrut.

  Andra: Doften mer fruktig. Lite äpple som ligger där. Efter ett tag i glaset kommer även bl.a. vanilj. Smaken ganska syrlig med bourbonfatsdrag.
  ABV något högre än förra, kanske 48%.
  Jag tippar att nr 2 är en skotte och äldre än nummer ett. Baserat på att jag tror att ettan är en Amrut.

Kommentarer inaktiverade.