Rökigt elände

Till skillnad från många andra whiskyälskande personer har jag inte (än) förstått tjusningen med för rökig whisky. Jag dricker och njuter gärna av dem, men får jag välja favorit så är det de djupa vinfatslagrade, sherryosande röda bomberna som lockar mig 10 gånger mer. Men man ska vidga sina vyer och särskilt till den kommande whiskykalendern så måste det finnas inslag av rökig whisky också, det är ju så man lär sig älska denna dryck med a taste of whisky.

01aca464794973c52722470976385d14a9d66f618f

Men rökig whisky är ju så mycket mer än Islay whisky. Islay är dock okrönt kung och drottning över rökig whisky och personligen så finns Bowmore och Ardbeg som favoriter när det gäller rök, men många destillerier gör egna rökiga varianter, vilka är era favoriter? Lämna gärna tips, jag vill gärna testa de godaste som finns!