John Medley’s ny Bourbon pÃ¥ bolaget 1 september

Den första september kommer en ny Bourbon in på systembolagets fasta sortiment, en spännande 6 årig Straight Bourbon till det smått otroliga priset 249 kr för 70 cl.

john medleysJag har provat den, noteringar om den följer, men vill du också prova den?

Bloggen heter ju a Taste of Whisky och när jag kommer över produktprover så här delar jag gärna med mig till andra så att fler kan prova nya spännande lanseringar och kanske hitta sig en ny favorit. Anmäl ditt intresse via mail: info@atasteofwhisky.se med ditt namn (och adress om jag ska skicka sample till dig) betalning sker via överföring till konto eller via swish, uppgifter får du i ett mail tillbaka från mig. Antalet platser är självklart begränsat och det är först till kvarn som gäller. Självkostnadspris 25 kr för 3 cl sampleflaska vid hämtning eller 50 kr inkl frakt.

UTSEENDE:

Guldfärgad och något oljig i glaset

DOFT:

Svag doft, inte alls som traditionell bourbon utan mer som en mild blended scotch whisky. Doft av banan och kola, sött och gott.

SMAK:

Söt (utan att störa) fruktig, exotisk smak som blommar länge i munnen, varm och behaglig. En av de bättre bourbon jag smakat. Efter ett par smakprov växer en helt ny smak och doft fram, en örtig, kryddig doft som lämnar ytterligare djup i denna Bourbon som får betyget 75/100.