Flaska 5 – Whiskykalender 2019

Denna oberoende buteljerare har också varit med ett par gånger tidigare. Oberoende buteljerare brukar kunna hitta fat i lagerhusen som knappt destilleriet själva visste om att de fanns. Har man som denna buteljerare ett gott rykte om sig brukar de också nästan fritt få prova sig runt och hittar därmed ofta väldigt spännande whisky.

Tänk på att dagens whisky ligger över 50% i alkoholstyrka.

8 svar på ”Flaska 5 – Whiskykalender 2019

 1. Den här gillar jag. Mycket behaglig arom
  Väldigt alkoholstark men god
  Härlig eftersmak. En typisk Skotte.
  Slainte!

 2. Doftar ost på ett positivt sätt,mycket rök. Smakar maltkarameller med kort eftersmak

 3. Blekt/ljust intryck, lukt av blöt disktrasa. Brände till i munnen men viss, kort, söt eftersmak

 4. Oj, den här var det lite bett i. Lite för mycket till och med.
  Fin och ganska lång eftersmak.

 5. Utan vatten:

  Doft: vad jag kallar en ”smörig” malt, margarin ganska påträngande i fronten, tung vanilj..?, etanol, smörig engelsk gräddkola, fudgegodis, mosat potatismos..?, gammalt stek-os från en panna, stickig apelsin i bakrunden, luktar aningen alkoholstinn, blandade peppar, vass fruktighet..?, ingen personlig favorit i doft utan vatten iaf

  Smak: aningen oljig, smöret hänger med i smak, aningen vass, lite blandad frukt i bakrunden, äpple och halvmogna päron, känns ”tung”, besk clementin, hint av olivolja..?, hint av svettig ost..?

  Med vatten:

  Doft: margarin hänger kvar, vaniljpanacotta tränger fram nu, mindre tung och mer efterrätt, smuldeg..?, fudge igen, smördegspaj, luktar aningen mer fräschör nu och mer behaglig, etanol mer i bakrunden nu, havrekaka, fräsch apelsin och äpple tränger fram då och då

  Smak: aningen vass och på gränsen till etanolbränna (dock ändå inte obehagligt), stekt flytande smör..?, mandelmassa, kakdeg, torr munkänsla efter en stund, inte spritig men etanolen känns, bränd vedklabb, torr kolbit, kolade träfat, russin, hint av kanel där bakom, fortfarande aningen oljig fastän torr..? torrt trä på efterkälken

  Slutsats: denna är svår att gissa, har stött på Bunnahabhain i olika former som är liknande denna men tror inte denna är en sån
  Tror dock mer att detta är en Douglas Laing än en Gordon & MacPhail…svårt
  Är detta nån sorts highland från något mindre destilleri? eller?
  Någon sorts Old Pulteney?

Kommentarer inaktiverade.