Flaska 6 – Whiskykalender 2019

För ungefär 1200 år sedan gav sig nordbor ut på upptäcktsfärd, idag gestaltar vi dem ofta som vildar med hornprydda hjälmar och galen blick, idag kallar vi dem för vikingar. Dagens whisky har många vikinga-anknytningar. (Denna text kanske är för enkel, men en fredagskväll som denna bjuder jag på det)

Tänk på att dagens whisky ligger över 50% i alkoholstyrka.

10 svar på ”Flaska 6 – Whiskykalender 2019

 1. Kändes inte spritig trots den höga alkoholhalten. Smak av torv vanilj och lite torkad frukt. Lite aning rök

 2. En härlig whisky enligt texten om vikingar är det säkert Highland park.
  En mycket god whisky i min smak

 3. Enligt texten om vikingar är det en
  Highland park. Mycket god en whisky i min smak.

 4. Idag var den höga sprithalten lite besvärande och jag var tvungen att vattna ner den lite.
  Även lite väl söt smak för att få bra betyg.
  Hade gärna önskat lite längre eftersmak.
  Hygglig men inte mer

 5. Doft:Fruktig ganska mild
  Smak:Spritig lite rök och en del torv
  Ganska bra eftersmak, speciellt efter lite vattning

 6. Utan vatten:

  Doft: fruktcoctail, körsbär, etanolen känns i snoken men doftar ändå avrundad, hav, aningen parfymerad, försiktig len vaniljstång, päronglass i bakrunden, kolagodis, engelsk fudge, apelsinmynta..?, mintgodis, halm, fuktig träbit

  Smak: eldig men inte halsbränna, fruktig etanol..?, torr träkloss, kolbit, utbrunnen brasa utomhus..?, eldade vårlöv..?, saffransbulla, svart och vitpeppar, aningen sälta i bakrunden, torr blodapelsin, grov torr kolagodis..?

  Med vatten:

  Doft: sötma, vanilinsocker, vaniljgodis, vaniljglass, röda äpplen, päron med after eight på..?, div. konfektyr, körsbär, torkad frukt, träsav, fruktig efterrätt..?, liten hint av nyhuggen ved, amerikansk vitek, tomt träfat, nyeldad panacotta, ren men klar etanol i bakrunden

  Smak: ton av rök kommer först och rullar på tungan, sötma, brunt socker, torr kol, tydlig etanol men fräsch och fruktig, bittert blodapelsinskött, apelsinsyra..?, apelsinsaft, vaniljstång i bakrunden nu, torr ved, korvgrillarbrasa, utbrända torra kolbitar, strama päron..?, hint av klöverblommor..?, saftig saft..?, hårda daimkulor

  Slutsats: självklart Highland Park..? deras typ att konfektyriga fruktighet iaf men klar torr rökighet i denna för lite ovanlighetens skull då det gäller HP
  men har inte smakat på någon i vikingasortimentet föräns nu..vet ej ens vad dom heter..
  Thor? Odin?

Kommentarer inaktiverade.