Flaska 4 – Whiskykalender 2019

Experimentell whisky är rolig, då brukar destilleriets master destiller få frria händer att ta fram egna tolkningar och lagringar och hos vissa destillerier får de vara väldigt kreativa, så som med dagens flaska.

Tänk på att dagens whisky ligger över 50% i alkoholstyrka.

7 svar på ”Flaska 4 – Whiskykalender 2019

 1. Lätt rökig doft med inslag av punch. Mörk bärnstensfärgad. Antyder gardinerna en vällagrad whisky ? Oljig söt smak med hyfsad eftersmak. Tål att vattnas ned med några droppar.

 2. Den här är ju alldeles lysande
  Trots info om hög % så känner jag ingen stickande spritdoft och vill inte heller vattna ner den.
  My kind of whisky

 3. Vilken doft, både halm,tjära örter och elda ute på hösten. Mycket röksmak och örter, blev genast en favorit

 4. Utan vatten:

  Doft: saftig mogen apelsin, rökpust i bakrunden, apelsinkaka..?, höst..?, lövhög på gården..?, madagascarvanilj, syrligt äpple, röda sötare vindruvor, havsbris, sälta, mandelmassa i bakrunden, frisk vårdag..? apelsinchoklad, kryddblandning

  Smak: värme utan att vara het, torr korvgrillarrök, aska, torr smakrik apelsin..?, touch av läderbälte, smakar lite lukten av ett stall..?, vindruva, frisk etanol..?, vört, maltigt bröd..?, halm, mörk punch, aningen oljig, god men behöver vatten

  Med vatten:

  Doft: mer mjuk vanilj nu, äppelkaka, saffran, luktar lättare och fräschare, kanel, peppar, citronpeppar, tigerkaka (en sorts sockerkaka), ris à la malta, mjuk citron..?, rivet apelsinskal, liiiten touch av torr rökpust i bakrunden, rivet näver, sommarbär, vaniljglass av bättre kvalitet, gummidoft (på ett bra sätt), ganska mycke citrusdoft

  Smak: rök rakt upp i fronten, torr rök, eldrök, bitter apelsinsaft, rivet bittert blodapelsinskal, hårt kolad kola..?, sotigt träfat, aska, touch av margarin, mint långt i bakrunden, polkagrisgodis..?, florsocker, vaniljkaka, torr träbit..?, vitpeppar på efterkälken, mandelmassa, blöta löv..?, aningen bränd torv, beskare lemonad..?

  Slutsats: smakar och luktar trevlig Bruichladdich i mina organ men…verkar vara E150 i denna tyvärr pga ”marmeladfärg” och verkar även vara kylfiltrerad men jag kan ha fel
  Kanske kanske en Benromach pga friskhet och torr rök? ca 12-13 år där nånstans?

Kommentarer inaktiverade.