Flaska 3 – Whiskykalender 2019

Dagens destilleri har (som snart många andra) varit med i tidigare whiskykalendrar (från starten har med årets whiskykalender drygt 110 destillerier testats) Men aldrig har exakt samma lagring/ålder varit med – inte heller denna gång. Men ålder är väl bara en siffra?

12 svar på ”Flaska 3 – Whiskykalender 2019

 1. Färg. Bernstein
  Doft. Väldigt trevlig , spritig,söta frukter
  Smak. Lite bränd farin , on någon glen

 2. Doftar söt kola och frukt
  Smaken är behaglig lite spritig och fruktig
  En typisk Skotte.

 3. Bärnstensgul,söt, smakrik, god, knappt någon rök. Mmmm, hoppas inte den är dyr….

 4. Högt betyg av hustrun.
  Bäst hittills.
  Angenäm smak och äntligen lite eftersmak.
  En Glen eller Ben antagligen.

 5. Färg: Bärnsten
  Doft: Fruktig, godis
  Smak: God med mycket smak men mild
  Hyfsad lång eftersmak

 6. Mild aprikosdoft, orangefärgad. Behaglig smörsmak med inslag av fudge, kort eftersmak. Bäst hitintills.

 7. Utan vatten:

  Doft: sherrylagring slår som en uppercut, röda frukter, mörka frukter, farinsocker, sötma, sherryfat, kanderade äpplen, saffran, russin, mogna men torra körsbär, kanel i bakrunden och leker hit å dit, saftiga aprikoser, lakrits (söt och salt)

  Smak: inte direkt sherrybomb men väldigt ”sherry infused”, behaglig, värmande, svag ton av etanol, röda sötare bär, hård godiskola, inte rök på efterkälken men aningen ”osig”, sötlakrits, kraftig och mörkare honung..?, sockerkaka

  Med vatten:

  Doft: där kom vanlijpannacottan, jajjemän!, rund som en boll, smörbakelse..?, smörkola naturligtvis, citronolivolja, bränt socker, försiktig vaniljstång, smördeg, vaniljglass, tvättat rent läder..?, inte parfymig men nära på, mild krydda, djupt fruktig..?, citronsockerkaka, citron mélange (en efterrätt)

  Smak: mjuk, rinnig smakrik smörkola..?, värmande utan att vara alkostinn, aningen bitter, bitter torr apelsin..?, noter av stall och häst men på nått sorts..cleant sätt, dock så känns de som att sherryfatet maskerar över en del ”rough spirit” som använts att blanda i men dock inte så att det stör, sockerkaka igen, lätt oljig, ”coatar” munnen en del vilket är trevligt, mkt mkt lätt kryddig (peppar och chili), mer åt äpple och granatäpplehållet än åt päron, ganska torr med vatten och aningen sträv, trevlig längd på avslut och efterkälke

  Slutsats: sherry är alltid svårt att gissa på men gissar på någon sorts Aberlour eller Glenfarclas, bägge spriterna gör sig väl tsm med sherryfat…gissar mellan 12-15 år mellan 43-46% alc

Kommentarer inaktiverade.