Flaska 16 – Whiskykalender 2017

I går skrev jag att valet av flaska ibland görs pga namnet, här överraskade namnet mig i efterhand när jag fått flaskan för det var inget jag tänkte på vid beställningstillfället. En av tankarna med whiskykalendern är ju att prova blint, för att man inte ska några intryck av ålder, pris eller varumärke när man provar. Ska bli extra kul att se om någon kan hitta doft och smak som etiketten uttalar – för jag är övertygad om att ni hade hittat några av dem om namnet vore känt (kanske inte för att de på riktigt finns)

24 svar på ”Flaska 16 – Whiskykalender 2017

 1. För mig drar det åt cognac och rom i smakerna, intressant att se vad ni andra hittar, särskilt Ove!!!

 2. Doft:sherry, gräs
  Smak: sherry eller möjligen romaktigt, fylligt, någon slags kryddighet. Jättegod whisky!

 3. Godkväll.

  Lite bättre idag så jag gör ett försök.

  Doften. Sherry och Trinidad rom. Päron och en blandning av apelsin ,mandarin, och röd grape. Kryddig ton av något dragonliknande. Vanilj och lavendel.
  Smörkola och ingefärspäron.

  Smaken. Mera rom i smaken , bittra toner av mandel med en beska likt qumqvatrts. Mörk choklad och mera ingefärspäron. Söta toner av smörkola .
  Jag hitttar något förvånat inte några lakritstoner i smaken utan det drar mer åt apelsinhållet.

  Eftersmaken. Härliga fattoner tillsammans med läder och en bränt tol likt korinter. Finns lite cigarr på slutet och en hög mild fin sälta. Ljungtoner och hav dröjer sig kvar länge.

  Summa. Denna tyckte jag väldigt mycket om. Liknar i vissa avseenden Glenmorangie Signet. Framförallt uppbyggnaden av smaker och känslan av nektar. Väldigt hög kvalitet på denna, jag känner något i smaken som jag inte prickar in och det är väl det som är själva pricken över i men så är det idag.

  93//100

  • Kunde man väl ha räknat ut…. min favorit bland de oberoende…….. Lennart! Vi köper en flaska….. skojar bara.

   • Där kom den som jag väntat på. Synd att jag inte satte den. Vi hoppar över köp denna gång Ove!

 4. Fortfarande Jägermeisterdopad men gillar spretigheten i denna whisky. Söt men ändå bitter och besk. Lagom stark, dock ingen längre eftersmak.
  Kul! Men vad i all världen är det???

 5. Här luktar det fruktigt, päron och russin. Söt doft.
  Smakar också sött och fruktigt, lite rök och en god sälta.
  Mycket god en stark 3 av 5.

Kommentarer inaktiverade.