Flaska 1 – Whiskykalender 2019

God Jul!

Äntligen är det dags att börja prova årets whiskykalender.

Första flaskan i whiskykalendern är nog den svåraste att välja ut bland de 24 som är med i årets kalender. Förhoppningsvis är denna flaska en whisky som tilltalar de flesta med malt som färdats långt och en spännande filtrering av vatten.

Skriv en kommentar nedan, bocka i rutan att du inte är en robot så kommer inom kort ett mail till dig med länk till dagens flaska, första gången du kommenterar tar det lite längre tid (då jag måste manuellt godkänna första inlägget) vill du veta snabbare finns kalenderluckan att öppna på hemsidan.

Maila mig om det är frågor eller funderingar: info@atasteowhisky.se

13 svar på ”Flaska 1 – Whiskykalender 2019

 1. Väldigt vaniljig och russin doft,lite doft av sockerdricka,smakar mycket och behöver några droppar vatten. Gissar på nått udda whiskyland (doft och smaklökar är nog inte de bästa då vi just ätigt hemgjorda kroppkakor hos svärmor)

 2. Inga ”gardiner”, kort lagring, 5 år ? Angenäm doft, päron. Blek. Söt smak, fudge ? Kort eftersmak. Hyfsad start på adventskalendern , 4/10 på en 10 gradig skala.

 3. Bra början på årets kalender.
  Snäll och god, med rätt alkoholhalt.
  Tyvärr obefintlig eftersmak.

 4. Utan vatten:

  Doft: klar och fräsch, ektoner av fat, grönt surt äpple (granny smith?), gode påträngande äppeldoft, saftigt päron, blommig, citron, apelsin, något tillbakahållen vaniljdoft, inte vaniljstång men vaniljgrädde..?, fräscht jordig..?, nyslaget hö..? (på ett bra sätt), luktar lite ”ung tuffing” som ändå har viss mognad, en liiiten liiiten ton av salubrin i bakrunden

  Smak: en punch av lite munbränna, lite eldighet och pepprighet, kryddblandning kommer efter en stund, känns aningen stram, hårt äpple och strama men mogna päron, kolade ekfatstoner kommer å går, känns aningen instängd utan vatten, aningen läder och stall, grovsmakande gräddkola..? halvbränd julknäck..? inte dålig på något sätt men en stereotypisk stram gudadroppe som kommer må bra av nåra droppar vatten för den här måste alla ggr vara över 40%

  Med vatten:

  Doft: fräsch, svalkande..?, havsbris (inte saltig Islay utan mer en fräsch bris på en brygga i skärgårn), fruktkompott, MER doft än utan vatten helt självklart!, mer vaniljig efterätt (tänk mer åt crème brûlée än vaniljglass), ekfatstoner leker med även här, mer citrus nu än förr, inte söt mandarin utan mer besk blodapelsin, aningen pepprig, bulle med florsocker på..?, syrligt äpple, syrlig hemmagjord hallonsylt..?, liiiten hint av kanel, spritsig utan att tappa fokus

  Smak: värmande men inte alkoholstinn, syrlig citrusfrukt, vanlijen håller sig i bakrunden, sötlakrits, torr ek, stram badbrygga..?, hint av aska utan att vara rölkig, nån typ av nöt, torra russin..? ganska kort avslut

  Slutsats:

  mest troligt någon av japanerna, gissar på Amrut pga många av dessa har i min mening kort efterkälke..gissning är bourbonlagrad Amrut ca 46-50% alc

Kommentarer inaktiverade.