Flaska 9 – Whiskykalender 2017

Denna whisky är ”whisky as it was” kanske en lite enkel ledtråd för er som varit med tidigare år men i flaskorna har det medvetet lämnats kvar delar av fatets sediment i varje flaska. Dock ganska svårt att få med delar av det i alla småflaskor, men får ni svarta sotpartiklar i glaset är det meningen att de ska vara där. Kanske kan det hjälpa att skaka flaskan före upphällning.

34 svar på ”Flaska 9 – Whiskykalender 2017

  1. Ligger fyra flaskor efter så det blir mikrotest med grannen så att jag inte somnar i soffan, spännande

  2. ”Smakar sprit och sjöbotten” säger hustrun och grimaserar.
    Jag tycker däremot att den är riktigt god och vill inte vattna ner den trots att det kanske skulle behövs. Bra sting i den och fin lång eftermak.
    Lysande!

  3. Lukt: svagt syrlig, toner av
    gummi och aceton.
    Smak: maltig, kraftig, brännande, fruktig.
    Påminner om Glenlivet Nadurro Oloroso.
    Helt klart godkänd!

  4. Godkväll.

    Blir en kortis ikväll.

    Doft. Spritig, med massor av torkad frukt och vanilj. Efter mera vatten citrustoner. Fattoner och en frisk nötig ton.

    Smak. Smakar som det doftar i mångt och mycket. Tydlig kolaton.

    Eftersmak. Jämn med fina toner av malt och Ljung. Längst bak torv och tobak.

    Summa. Hela framtoningen är lite plump även om det är en högkvalitativ blandning. God men lite onödigt ettrig tycker jag. Tycker det andas Blackadder lång väg.

    85//100

  5. Riktigt god! Lätt doft av frukt och citrus med nötiga toner. Fruktiga smaker med äpple i slutet. Kanske lite marsipan också!
    Vill så här en dryg vecka in i kalendern ge inköparen beröm för ett spännande och omväxlande urval.

    • Tackar för det. Hoppas att de avslutande 2 veckorna ska bjuda på samma upplevelse.

  6. Sötaktig stickig doft. Luktar starkt. Smakar likaså, men övergår i en fantastiskt god smak av citrus och vanilj.
    Den får en stark 3:a av 5.

  7. kommer jag inte ikapp snart så blir det en tung julafton. denna smakade länge, god

Kommentarer inaktiverade.