Flaska 8 – Whiskykalender 2017

Om ni visste vilket destilleri vi ska smaka whisky från idag skulle ni säkert ha förutfattade meningar. Hoppas dock inte att ni gillar den för mycket, den var svår att få tag på och det finns nog inte så många flaskor kvar att få tag på…

32 svar på ”Flaska 8 – Whiskykalender 2017

 1. Låter spännande! Får ta och prova senare.
  En fråga…Kan man få alla ”svar” samlade som en pdf då kalender är slut? Det vore kul att ha och skulle spara en del tid istället för att klippa och klistra i div program.

 2. Gillas!
  Säkert lägre procenthalt än igår men den bränner mer på tungan.
  Vad i all världen kan det vara?
  Nyfiken!

 3. Första doften va fisk 🙂 . Eldig doft typ conjac doft ”fruktig ” smaken diffust …

 4. Denna flaska har jag längtat efter att få prova (normalt blir det 2-4 cl kvar i från de två stora flaskorna – så jag får möjlighet att smygsmaka. Men inte från dessa flaskor, där var jag antingen frikostigare eller så var det mindre än 70cl i varje flaska)

  Vad tyckte jag? Nja… med vetskap om vilken flaska det är = spännande och härlig. Rent doft och smakmässigt = god men ingen knockout.

  • Förstår dock inte varför alla bilder förhandsvisas liggande, men blir stående när man trycker på dem.

 5. Godkväll.

  Dubbelt nöje ikväll så jag tar väl detta först så får vi se om jag är den på spåret…

  Doft. Känns ung och ettrig redan i näsan. Blommig och fruk. Efter den fått ånga av sig en stund är den fortfarande rätt intensiv så jag vattnar ner den. Oops…
  Nu händer grejer…… härlig komplex doft av torkade frukter och apelsincest.
  Smöriga toner med toffekänsla det slår igenom en svag ton av ek och ljung.

  Smak. Jodå, den torkade frukten sitter som en smäck tillsammans med vanilj, kola , choklad och en maltig ton. Lite känsla av timjan. Vattnar lite till. Är nog uppe i typ 15% vatten nu och då lösgör sig fina toner av tobak, läder och kolad ved.

  Eftersmak. Fattonerna är påtagliga, svettigt läderbälte och mera Ljung . Viss känsla av askfat med cigarrstump i.

  Summa. Var inte rädda för vatten. Den här whiskyn tål. Jag tycker den är skitbra. Perfekt komposition mellan smakerna och hur dom avlöser och går in i varandra. Fräsch vital och sprudlande. Kalenderns överlägset mest högkvalitativa så här långt tycker jag.

  92//100

  • Jag blir lika förvånad varje gång jag blir grundlurad.
   Men jag vidhåller allt jag skrivit…….

 6. Svag salubrindoft, jästa plommon, gräs, förnimmer lakrisrot efter ett tag.
  Lukten lovade dock mer än vad smaken levererade. Maltig och spritig, mycket mer förnimmer jag inte. Slinker ner, men ingen höjdare.

 7. Fin i färgen, doftar av frukt. Päron och plommon, sött. Även choklad kan anas. Smakar milt av choklad. När den får lite vatten ändras smaken och sältan framträder.
  3 av 5

Kommentarer inaktiverade.