Lucka 8

8

287112912868

Arran Destillery är det enda destilleriet på ön Arran, den oberoende buteljeraren A.D Rattray är en av världens äldsta oberoende buteljerare som har historia sedan 1868.

Denna flaska är en s.k. Single Cask, jag har googlat runt efter några officiella noteringar om den men har inte hittat just denna än, det finns (eller kanske ska sägas fanns) 413 flaskor men de är slutsålda nu. Whiskyn vi drack är lagrad på bourbon fat i 16 år, hade varunummer 85263 på systembolaget och kostade 770 kr.

Läs gärna kommentarerna, vi har väldigt olika åsikter och omdömen om denna whisky, jag tyckte själv att den inte var något att ha från början, men testade med att vattna ner och värma med händerna, lät den också stå och lufta sig lite och då växte smak och doft. Trodde dock den var betydligt starkare än de 46% som står på flaskan.

Länk till kommentar.

Här kommer en whisky från ett destilleri som är det enda på den ön. Utvald av en oberoende buteljerare, min favorit bland de oberoende som alltid håller hög kvalitet, hoppas de gör det även denna gång.

Sláinte!

14 svar på ”Lucka 8

  1. Färg: ljus gul..
    Doft: sött …lagrad…
    Smak: väldigt mjuk.. En brännande eftersmak… Känns som det är hög alkoholhalt .. Kan vara lite citrus i den.. Som du beskrev den kan det vara jura, arran ,jura är rökiga , sÃ¥ jag röstar arran , ett mkt fint ställe .. Vatt där 2 gÃ¥nger ! God whisky !

  2. Jag hade svårt att dofta eller smaka något annat än alkohol i glaset. Tyvärr kände jag inte något i eftersmaken heller.
    8:an var dessvärre inte någon whisky i min smak.

  3. Blek färg ,ljusgul
    Doftar mest sprit
    Smaken är mest sprit men efter liten tid så känns den god i munnen.
    Betyg: 50/100
    Sort.?????

  4. Detta var en klurig en. Mycket ljus och tunn, men samtidigt oljig i glaset = inga ledtrådar om ålder eller lagringsfat.
    Doften är mycket spritig, så spritig att näsan slår bakut och man får gå från glaset en stund för att dofta försiktigt om en stund (testade kaffebönorna men vet inte om det gjorde till eller från) men djupt i spritdoften tycker jag känna en viss sötma och doft av syrliga äpplen.
    Smaken är också svår till en början, mycket procent som studsar runt i munnen. Men det finns en parfymerad blommighet som är okej, men den salta eftersmak som fastnar i gommen är inte behaglig.
    Vattnar ner whiskyn ganska mycket och värmer den ordentligt i händerna
    Det gjorde inte något speciellt på doften, eller jo spritdoften blir något sötare. Men på smaken gjorde det mycket, nu blev den behaglig, söt och rund men ändå med hög styrka som värmer gott.
    Betyg 50/100

    Har glömt hur stark denna var, kanske skulle haft en liten varning…

    • Din lurifax! Jag kunde tagit gift pÃ¥ att jag hade rätt.
      Jag vattnar nästan alltid ner whiskyn ganska ordentligt så jag slipper spritigheten. Fortfarande tycker jag den är väldigt lik HP.

  5. Så är vi på det igen!
    Idag är jag brydd på riktigt.
    Näsan säger honung, citrus, toffee, mandlarsamt en skön friskhet.
    Munnen säger typ samma saker med en ganska tydlig kort spritkänsla.
    Fin eftersmak där sältan framträder väldigt fint.
    Välkomponerad helt enkelt.
    Hela jag vill att detta skall vara en Highland Park.
    Varför är jag då brydd? Jo, mej veterligt så säljer inte Highland Park till oberoende
    Buteljerare längre!? Eller är jag helt under isen idag……
    Skit samma, har jag rätt så är den nog runt 20år
    Väldigt god!
    89/100

  6. Ännu en lite för spritig whisky som till början bedövar övriga smakerna. Men liksom igår så när jag vant mig så blir den godare och godare och tycker till slut att den var helt ok. Gissar vilt på att det är en Talisker trots att jag inte hittar dess rökighet.

  7. Söt och nötig är den absolut.
    Jag anar lite fruktighet och kanske citrusblomma.
    Doften är ju spritig. Ingen rök.
    Jag kan ha missat denna tidigare, men jag anser att den är för snäll för att vara Highland Park, men det kanske är så.
    Skål!

  8. Färg ljus gul

    Lukt spritig kanske lite doft av russin

    Smak mycket sprit söt eftersmak .Med lite vatten i så blev den sämre

    Betyg 49/100

Kommentarer inaktiverade.