Säg att du ska starta upp ett nytt destilleri, du hittar en plats 350 meter från ett nedlagt destilleri, grundat 1821 och anställer en master destiller som tidigare jobbat på både Glenfarclas, Royal Lochnagar och Oban. Då har du dagens whisky, historia och erfarenhet paketerade i en flaska.
Ljusaktig
Doft: svag och lätt rökig.
Smak: Lite söt och möjligen lite vanilj.
Eftersmak: Ganska mild och mjuk
Lite för tunn för min smak.
För tunn för min smak.
Godkväll.
Spännande med nya destillerier…..
Doft.
Kolad rök, vaniljiga ekfat. Päron och våt hund…..
I munnen.
Väldigt mjuk känsla med tydlig hav. Korinter och bra maltton.
Sommaräng och torv….. röken är påtaglig men inte påträngande…..
Färska fikon kanske…
Eftersmak.
Kolade ekfat och gammal tobak. Finns en lätt sur känsla. Lite ljung.
Summa.
Väldigt mjuk och inställsam. Ett gediget hantverk, god men inte särskilt spännande. Såklart med tanke på att den inte kan vara speciellt gammal….
känns som en rökig Highland och jag har ingen aning om vad det är…….
84/100
Kolade fat
Färg/utseende: Ljus och klar, gyllengul
Doft: Lite syrlig, kanske apelsin, smått rökig, kolat trä.
Smak: Härlig vedeldad bastu rök, väldigt len och mjuk i munnen. En rökig men rätt kort eftersmak.
Med vatten: Doften tyckte jag blev lite mer bäraktig, typ björnbär. I munnen blev den lite grovare av vatten, inte lika len och rökigheten förstärktes lite.
Väldigt simpel rökig whisky, inte särskilt komplicerad på något sätt men ändå väldigt god.