Flaska 7 – Whskykalender 2019

Kärt barn har många namn säger ordspråket. Detta barn har dock bara haft två namn hittills. Namnet på själva whiskyn härleder till en av de viktigaste delarna i whiskytillverkning och namnet på själva destilleriet har anknytning till området den tillverkas i som vanligt.

Det rekommenderas att låta denna whisky lufta lite innan man provar den så att den får sin rätta karaktär.

7 svar på ”Flaska 7 – Whskykalender 2019

 1. Orange konjaksfärg. Aprikoslukt. Rikliga gardiner, fet. Behöver inte vattnas ned. Söt kolasmak med viss bitterhet i eftersmaken.

 2. Utan vatten:

  Doft: aprikos, nejlika, riktigt syrligt äpple, drag åt cognac..?, apelsinchoklad, sherryinfluenser, torkad mörk frukt, kryddapelsin..?, mjuk kola, hint av sälta, fikon, plommon definitivt, hint av torrt trä, smuldeg

  Smak: mjuk, rundad, doftar mer än smak, sherry definitivt, torkad frukt, skogsbär, rivet köttigt apelsinskal, torrt ljusare bröd, russin, försiktiga fattoner, ganska torr efterkälke, ton av mjuk kolagodis, gränsfall till något svag karaktär tyvärr, skulle vinna mkt på några till %ABV

  Med vatten (få droppar):

  Doft: vanilj tränger försiktigt fram nu, mer livlig fruktkompott, snäll etanol..?, luktar aningen oljig..?, apelsinkrokant, inte ren citron men citrus, torkade bär, bränd sockerkaka, aningen vaniljgrädde, smulpaj

  Smak: mer citrusfokuserad nu, len, aningen oljig men inte kladdig, vatten förstärker inte smakerna utan får den att ändra fokus ist, torr sylt, lite kolbit, aningen gräddig och lite simmig, trögflytande kolafudge, försiktig vaniljkräm i bakrunden

  Slutsats: nervattnad sherrywhisky helt klart, dock svårt vilken…
  Kanske en Aberlour pga den torrare sherrykaraktären? gissnings 40%alc? 8-10 års ålder?

Kommentarer inaktiverade.