Flaska 2 – Whiskykalender 2019

Hade det inte varit för det stora whiskyintresset i Sverige hade varken denna whiskykalender eller dagens whisky funnits. Båda två är nämligen speciellt framtagna för Sverige.

12 svar på ”Flaska 2 – Whiskykalender 2019

 1. Blöt hund, sädeslag ..
  Färg.ljusgul
  Doft. Ja spannmål , lite stickig
  Smak. Sur tobaksrök

 2. Lätt rökig citrondoft. Bärnstensfärgad. Kort söt smak med ekton övergående i sälta. Spritig, tål att vattnas lite.

 3. Doft: lite besk och stickig. Aningen spritig
  Smak:Aningen rök och mild.
  Aningen mer eftersmak än gårdagens.

 4. Utan vatten:

  Doft: första som slår näsan är sälta och Islaywhisky..hmmm..tång (hav), citron, smörkola, bakmargarin långt i bakrunden, ettrig och aningen vass, grovmalen peppar ”uppe vid ytan”, engelsk fudgegodis, salt havsbris, gammalt tågvirke..? (grovt båtrep), besk apelsin

  Smak: rökpust, torr ”korvgrillarrök”, jord, mark, gammal lada..?, mörka frukter, pepprighet men mild sådan, lättillgänglig men försöker vara halvtuff, bränd mazarin..? macadamianötter, halvbränd kola, blöta tobaksblad..?, efterkälke med torrt blodapelsinskött och strävhet

  Med vatten:

  Doft: där kom vaniljen på ett bräde, smör, bakmargarin långt i bakrunden, kolagodis, julknäck, vaniljbakelse, fudge igen, lättsam rök, gammalt stek-os från en stekpanna..?, mkt lättsam ton av kött och charkuterier, frisk citrus

  Smak: trivs inte med för mkt vatten, 2 droppar räcker långt, söta mandarinklyftor, rök i bakrunden och lurar nu, blodapelsinbakelse..?, hint av läder, hint av jord, försiktig sälta, mjuk smak..?, liiite liiite nötig karaktär, torrt hårdbröd, vört, kolade träfat, mörk honung..?, päronmos

  Slutsats: Med den näsan gissar jag Kilchoman Sweden Exclusive 47.2% alc som släpptes för ett tag sen

Kommentarer inaktiverade.