Snart dags för årets Whiskykalender

På lördag är det dags för årets whiskykalender, med både 5 års jubileum och deltagarrekård. Här på bloggen kommer första inlägget upp och på hemsidan går det då att öppna första luckan. Men hur bestämmer man vilken flaska det ska börja med? Ja för att svara på det så får vi backa bandet lite.

Efter många timmars botaniserande på systembolaget.se och plockande fram och tillbaka både för att ha en bredd på sorterna, försöka hitta destillerier som inte varit med tidigare och för att hålla sig inom budget så har man tillslut en lista med whiskysorter som ska vara med i kalendern. Beställning och hämtning på systembolaget går väldigt smidigt och det är alltid lika roligt att betala dryga 35000 kr vid ett och samma tillfälle för en hel kundvagn med whisky.

Väl hemma får ett rum tillfälligt agera som spritförråd tills alla sorter är hemma och sedan är det dags för den obligatoriska fotodagen då en av varje flaska plockas fram och fotograferas. Brukar börja med den obligatoriska gruppbilden, så upp med alla flaskorna på köksbordet, kontrollräkna så det verkligen är 24 flaskor. 1,2,3….23,24,25 ??? I år stod 25 olika flaskor på bordet.

Bara att kolla så det fanns tre av varje stort hemma (4 för de som är 50cl flaskor) ytterligare flaskräkning men något var det som inte stämde. Av olika anledningar hade en whisky som jag trodde blivit makulerad av systembolaget faktiskt levererats – där av en för mycket – men när det uppdagades var den sorten slutsåld så det gick inte få tag på ytterligare en flaska – så det fick helt enkelt bli två olika sorter. 46 av er har en sort och 23 har en annan – jag ville inte skicka tillbaka den första ursprungliga för den verkade så intressant och den som fick bli ersättare för den saknade flaskan är inte utan intresse den heller. Mer om detta på måndag då vi ska öppna flaska 3 (så har du 2 etiketter på flaska 3 är det med mening)

Sen att hälla upp totalt 50 liter whisky (med kanna och tratt) i 1656 st 3 cl sampleflaskor och skruva på kork på dessa är en del i arbetet med en whiskykalender, att sätta etikett och sedan sortera och plocka en av varje flaska i kartong och paketera – det är en annan historia – men lika roligt varje år (när man är färdig)

Så fram till lördag, testa kommentarsfunktionen, det går bra att kommentera här nedan – ni får ett mail i retur efter att jag godkänt kommentaren första gången – därefter är det klart för kommande kommentarer.

Ni som varit med tidigare tänk på att oftast är ett smeknamn som inloggningsnamn (inte e-postadressen) men klickar ni på glömt lösenord så ange e-postadressen där) Kommer ni inte in, skapa ett nytt konto eller maila mig så skickar jag ett tillfälligt lösenord!

Wow – blev visst ytterligare ett rekord, längsta inlägget på bloggen hittills!

Slainte! //Peter

4 svar på ”Snart dags för årets Whiskykalender

  1. Är djupt imponerad av arbetet du lägger ner på detta, ska bli en otroligt intressant och trevlig december 🙂

Kommentarer inaktiverade.