Rysk Whisky

Med tanke på OS i Sochi googlade jag på rysk whisky för kvällens inlägg och även ryssarna börjar hitta whisky även om vodkan fortfarande är populärast. Många skotska destillerier tillverkar speciella ryska utgåvor och några licenstillverkas lokalt i Ryssland. Men en vingård i Ryssland har skapat en egen Single Malt whisky på 40%.

Praskoveyskoe heter den, det man kan läsa sig till med hjälp av google translate på deras sida är att den tillverkas av deras Cognac avdelning och info på nätet tyder på att den smakar ungefär samma sak.

Men vid min sökning på Rysk Whiskey, fick jag upp en massa sökträffar på olika slags whiskey klasser och då pratar vi om ubåtar, en Svensk-känd Rysk ubåt U-137 har till och med fått smeknamnet Whiskey On The Rocks efter sin grundstötning på Svenska vatten utanför Karlskrona 1981.