Flaska 18 – Whiskykalender 2018

Denna typ av kartong och flaska har varit med i tidigare kalendrar, utan att jag har letat efter just dem men formen av den kommer man ihåg. Ja detta är en whisky från en oberoende buteljerare och jag tror den håller fatstyrka trots att det anges 50,0% på etiketten. Men whisky från just detta destilleri har aldrig varit med tidigare.

11 svar på ”Flaska 18 – Whiskykalender 2018

 1. Luktar lite citrus o honung tycker jag
  Smakar spritigt tycker jag trots att jag vattnar o vattnar
  En stickig eftersmak också gör inte denna till min favorit …

 2. Godkväll!
  Det steks isterband u köket så det kan bli lite spännande att se vad det påverkar.

  Doft.
  Citrustoner som drar åt lime och mandarin. Qumkuartsbeska, och ljunghonung.
  Ingefärspäron och färska aprikoser. Det luktar Wemyss lång väg.

  Smak.
  Smakar som det luktar med ett tillägg av kakao och mint.
  Väldigt bra balans mellan smakerna. Maltig ton efter några sekunder som sitter så där lagom.

  Eftersmak.
  Fattoner, tobak och läder, mer åt det nygarvade hållet. Avklingningen är superjämn med en avslutning av kolade fat. Finns dock en irriterande ton av något odefinierbart som jag intehelt kommer överrens med.

  Summa.
  Riktigt riktigt bra tycker jag. Känns fräsch och livlig i munnen.
  Jag tror att det är något från Wemyss.

  92/100

 3. Doft: lite spritig, mandel
  Smak: spritig, citrus , mandel lite söt
  Riktigt trevlig med lite vatten.

Kommentarer inaktiverade.