Flaska 7 – Whiskykalender 2018

Att ha sitt huvudkontor på ett slott är inget konstigt i Skottland, men tänk att sitta i ett urgammalt stenslott, i en skottsk grönlummig dal och arbeta med whisky hela dagarna… skaparna av dagens whisky har det precis så på jobbet – varje dag!

12 reaktion på “Flaska 7 – Whiskykalender 2018

  1. Godkväll!

    Veckans höjdpunkt, Fredag!

    Doft.
    Ingefärspäron, aprikoser med ett inslag av röda äpplen, kanel och bränt farinsocker. Vaniljtoner och något välbekant som jag inte kommer på men det kan vara after eight.

    Smak.
    Smakar precis som det doftar. Med bra fatton och en mjuk fin ton av cigarr.

    Eftersmak.
    Malt, lite torv och fat. En viss sötma, lite ljung och till sist en svag sälta.

    Summa.
    En mycket välbalanserad whisky som jag endast skulle önska lite mer känsla av hav i……. bra fräschör och karaktär …..

    90/100

  2. Doft: Jag tänker på en varm midsommarkväll vid grillen på en strand, med öppet hav så långt man ser. Doft av gröna äpplen som precis skurits upp, doften av saltvatten och lite rök från grillen finns där i bakgrunden.

    Smak: Sältan blir tydligare, jag känner en blandning av honung och lite sot av träkol. Jag kanske har doppat fingret i glazen för att smaka av, för det kommer lite chilihetta i det söta med.

    Eftersmaken dröjer sig kvar med lite strävhet. Kanske var det lite grön sparris jag grillade.

    Lite vatten gjorde whiskyn lite tunnare med eftersmakerna mer nyanserade. Chilin blev mer paprikalik och sotet riktigt trevligt.

    8.2/10

Kommentera