Flaska 11 – Whiskykalender 2017

Denna whisky har funnits att köpa i Sverige sedan 1920-talet men försvann från hyllorna runt om i världen under 90-talet då ägarna valde att fokusera på tillverkning åt blended industrin istället. Men efterfrågan var stor och nu finns denna kungliga single malt ute till försäljning igen.

28 svar på ”Flaska 11 – Whiskykalender 2017

 1. Klassisk färg, söta goda dofter av fudge o vanilj. Snäll och len, lätt att tycka om. Ber om ursäkt för min något onyanserade kritik i går men man kan inte tycka om allt, dagens dram förlåter dock detta

  • Inget att ursäkta, alla kommentarer om whiskyn är välkomna. Smak påverkas av så mycket att det inte finns rätt eller fel.

 2. Hmm blir o smaka senare den med. Snart blir det långledigt o avsmakning kvällarna långa!

 3. Udda doft, lite som flytande tvål, toner av konjak och smörsyra. Smak: papper, bittra chokladtoner, metalliskt söt, typ sötningsmedel. Inte någon god whisky…

 4. Godkväll.

  Snöyran ger en tydlig känsla av julfrid, eller stress om man så vill…..

  Doft. Omedelbart så slår en dov kemisk unken ton rakt upp i näsan.
  Tyvärr så är jag ju inte någon fan av just unken och kemisk så jag har svårt att sortera dom andra dofterna men smör, vanilj och övermogna persikor. Lite katrinplommon………

  Smak. Bättre, men ingen riktig balans mellan smakerna. Smörtonerna och frukten är omedelbara men osorterade. Spretiga fattoner med en lite sur halvrutten tång. Ganska beska chokladtoner…..

  Eftersmaken. Fatet hänger kvar rätt länge, en viss känsla av läder.
  Unkenheten från doften lägger sig som en bulle i munnen och den kemiska tonen blir tydlig.

  Summa. Näe det här var inte min grej. Jag dricker faktiskt inte upp. Jag tar en cognacsglögg istället.

  50//100

 5. Nämen den var väl inte så illa förutom doften då. Lite bett i den och vid varje ny smutt hittar jag lite nya roliga smaker. 45% ?
  Den enda kungliga skotska whiskyn jag tänker på är Royal Lochnagar som vi besökte på vår första rundresa. Låg precis intill Drottningens sommarställe som tydligen var på väg dit när vi passerade för det var ett jäkla pådrag där.
  Men dagens whisky kanske inte ens är från Skottland?!

 6. Det doftar regn och en hel del frukt. Smakar inte så mycket, tunn i smaken.
  2 av 5.

Kommentarer inaktiverade.