International whiskyday 2015

Idag firas International Whisky Day 2015, en dag att hylla whisky och de som ägnar sina liv till att tillverka och förädla denna underbara dryck. image

Dagen är inte bara till för att tillägna whiskyn en tanke utan också en uppmaning att skänka en slant till forskning om Parkinson. Läs mer om projektet på www.internationalwhiskyday.org tagga ditt bidrag med #WhiskyDay2015 och gör som jag drick en god, lite exklusivare whisky och skänk minst vad de centiliterna skulle kostat.

Jag hällde upp en skvätt Mackmyra Preludium 05, kommer inte ihåg vad jag köpte denna för, vet heller inte dagsaktuellt pris (om det finns någon att köpa) men absolut en flaska jag inte dricker från så ofta.

Mackmyra preludium 05 var en av förserierna till Den första utgåvan av Macmyra, doftar spritigt och sött med mycket ekton, finns en doft av banan som man inte känner så ofta. Smaken är oväntat intensiv för att vara så ung, men denna är lagrad i små fat som fått mycket ek-kontakt.

Slainte!