Rökig whiskymajonnäs

Till vår nyårsförrätt (kungskrabba och pilgrimsmussla med tomat och melonsalsa) skulle man göra en rökig majonnäs som tillbehör, men jag hittade inte liquid hickory smoke utan modifierade om receptet med rökig Ileach i och resultatet var fantastiskt och det var mycket enklare än jag trodde att slå ihop en majonnäs. Vill ni testa så är receptet här:

Rökig whiskymajonnäs (4 pers)
2 äggulor
1 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk rökig whisky
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 dl neutral rapsolja

Tips! För att lyckas med en majonnäs är det viktigt att alla ingredienser håller samma temperatur, gärna rumstemperatur så lägg ägg och övriga ingredienser ute redan på förmiddagen om du ska göra den på kvällen.

Lägg äggulor, färskpressad citronjuice, whisky, dijonsenap och salt i en bunke. Vispa, med fördel med elvisp på låg hastighet.
Tillsätt medan du vispar konstant neutral rapsolja i en tunn stråle, först i droppform, sen lite i taget, tills såsen blir tjock, låt oljan jobba sig in långsamt.