Experimentell whisky är rolig, då brukar destilleriets master destiller få frria händer att ta fram egna tolkningar och lagringar och hos vissa destillerier får de vara väldigt kreativa, så som med dagens flaska.
Tänk på att dagens whisky ligger över 50% i alkoholstyrka.
Lätt rökig doft med inslag av punch. Mörk bärnstensfärgad. Antyder gardinerna en vällagrad whisky ? Oljig söt smak med hyfsad eftersmak. Tål att vattnas ned med några droppar.
Rökig parfymerad doft
Smaken är rökig och stickig bör vattnas en heldel.
Den här är ju alldeles lysande
Trots info om hög % så känner jag ingen stickande spritdoft och vill inte heller vattna ner den.
My kind of whisky
Utsökt! Gillar när det är bra drag i grejerna.
Färg: Bärnsten
Doft: Rökig, läder
Smak: Stark, rök och läder
Bra eftersmak
Vilken doft, både halm,tjära örter och elda ute på hösten. Mycket röksmak och örter, blev genast en favorit
Utan vatten:
Doft: saftig mogen apelsin, rökpust i bakrunden, apelsinkaka..?, höst..?, lövhög på gården..?, madagascarvanilj, syrligt äpple, röda sötare vindruvor, havsbris, sälta, mandelmassa i bakrunden, frisk vårdag..? apelsinchoklad, kryddblandning
Smak: värme utan att vara het, torr korvgrillarrök, aska, torr smakrik apelsin..?, touch av läderbälte, smakar lite lukten av ett stall..?, vindruva, frisk etanol..?, vört, maltigt bröd..?, halm, mörk punch, aningen oljig, god men behöver vatten
Med vatten:
Doft: mer mjuk vanilj nu, äppelkaka, saffran, luktar lättare och fräschare, kanel, peppar, citronpeppar, tigerkaka (en sorts sockerkaka), ris à la malta, mjuk citron..?, rivet apelsinskal, liiiten touch av torr rökpust i bakrunden, rivet näver, sommarbär, vaniljglass av bättre kvalitet, gummidoft (på ett bra sätt), ganska mycke citrusdoft
Smak: rök rakt upp i fronten, torr rök, eldrök, bitter apelsinsaft, rivet bittert blodapelsinskal, hårt kolad kola..?, sotigt träfat, aska, touch av margarin, mint långt i bakrunden, polkagrisgodis..?, florsocker, vaniljkaka, torr träbit..?, vitpeppar på efterkälken, mandelmassa, blöta löv..?, aningen bränd torv, beskare lemonad..?
Slutsats: smakar och luktar trevlig Bruichladdich i mina organ men…verkar vara E150 i denna tyvärr pga ”marmeladfärg” och verkar även vara kylfiltrerad men jag kan ha fel
Kanske kanske en Benromach pga friskhet och torr rök? ca 12-13 år där nånstans?