Idag skulle jag vilja skriva vilken fattyp whiskyn lagrats på, ekfat såklart, men vad har tidigare lagrats i detta ekfat? Det får ni gärna gissa på!
Idag skulle jag vilja skriva vilken fattyp whiskyn lagrats på, ekfat såklart, men vad har tidigare lagrats i detta ekfat? Det får ni gärna gissa på!
Jag skyller på frugan men hon gissar att det varit konjak i tidigare.
Hände inte jätte mycket när man drack.
Kanske lite mera smak med lite vatten i.
Hade hon rätt ? 🙂
Det står om du klickar på länken i mailet som skickas ut. Du når även länken via julkalendern på http://atasteofwhisky.se/whiskykalender2018/index.html
Och öppnar dagens lucka där. // Peter
EDIT: Upptäckte att jag missat att ställa in svarsmail för detta inlägg så därför fick du inget mail – det är åtgärdat nu så vill du ha mailet som innan skriv en punkt eller så i en ny kommentar eller svar till detta inlägg så kommer mailet som det ska.
Parfym?
Haha – nä inget sånt galet. Lovar att det är något drickbart.
.
Luktar ek honung
Smakar lite nötigt ek
Håller med just ingen eftersmak ..
Lagrad på bourbonfat?
Godkväll!
Har dragit mig tillbaka till gästrummet, får se hur länge det håller…..
Doft.
Har likheter med gårdagens dryck. Lite mindre after eight och päron men lite mera vanilj. Det finns en tydlig fatton med inslag av typ konjak. Fin ton av kaffebönor, tror jag.
Smak.
Stor ton av torkad frukt, röda äpplen och vanilj. Kan mycket väl vara konjaksfat eller portvin. Inte så komplicerad whisky men god och lättdrucken. Känns ganska ung men saknar lite karaktär . Lite för insmickrande kanske.
Skulle också kunna vara kolade champagnefat.
Eftersmak.
Ganska kort, bra balans mellan Ljung och fattoner med ett visst inslag av gummistövel. Klingar av snabbt men med en fin balans som vittnar om kvalitet.
Lämnar en ton av askfat efter sig ……..
Summa.
Lättdrucken och god men inte särskilt spännande. En förnämlig avec .
Tror nog att jag satsar på att den är lagrad på vinfat…..
89/100
Tror på en amerikanare ! Päron äpple bourbon liknande …
Smak av torkad frukt vanilj och ek. Men vilket typ av fat det är frågan sherry?
Sicken sötnos både i doft och smak!
Mjuk men ändå smakfull.
Tror det är sherryfat pga sötman men det är väl för enkelt.
Beautiful burnt orange colour, milk chocolate sweetness and coffee beans on the nose. Fruity palate I get red berries(red currants and cherries) and a crisp green apple finish. Not too sure about the barreling was going to say olorosso but the apple tones I get make me second guess myself. None the less it is a great dram
Liktar lite sött och smak av Bourbon
.
Doft, mild
Smak , fruktig och söt
Lättdrucken , men riktigt god
God lättdrucken whisky.. smakar rom kan det vara det? Smakar som en whiskyromcongac på ett bra sätt