Whiskyvärlden slutar aldrig att vara kreativ, dagens whisky kommer från ett destilleri som gärna testar olika recept. Just dagens whisky tillverkas bara två veckor per år.
Länken till Flaska 3 finns här.
Whiskyvärlden slutar aldrig att vara kreativ, dagens whisky kommer från ett destilleri som gärna testar olika recept. Just dagens whisky tillverkas bara två veckor per år.
Länken till Flaska 3 finns här.
Färg/utseende: Ljus som honung
Doft: Vid första doften kändes den lite spritig men efter en kortare stund ändrades det till toner av vanilj och äpple.
Smak: Även här var första tanken att den var smått spritig men väldigt värmande. Mycket träsmak. 2 droppar vatten gjorde den dock mer komplett och lyfte rejält fram vanilj smaken.
Den har även en bra rund eftersmak som hänger kvar hyfsat länge med en värmande känsla hela vägen.
Ljus honungsfärgad
Rökig doft lite citron och kola
Man känner smaken ev rökighet och lite stickig, samt kola,
Betyg 5/10
Godkväll.
Doft.
Vissa toner av toffe ,citrus och lavendel. Konstgjord parfymerad.
Den känns spritig och rätt otrevlig.
I munnen.
Ett virrvarr av smaker utan någonsomhelst inbördes ordning……
Va fan är det för fel på mig……. vattnar ner den lite. Bättre, torkade aprikoser
och malt, brända toner med inslag av rökt torv.
Eftersmak.
Påtaglig tjärad eka. Viss sälta med ett gammalt askfat på slutet.
Toner av ljung och våt halm.
Summa.
Näe, inte alls i min smak. Direkt odrickbart faktiskt. Är det råg…….
Eller är det bara en sån dag…..
45/100
Lite rökig doft
Honung och kola
Trevlig smak med lite träinslag
Eftersmak lite längre efter vattning
Hustrun: Alldeles för mycket torv!
Jag: Fin Lennartwhisky, med lite rök och härlig styrka som känns gott på tungan.
Men vart tog eftersmaken vägen?