Vem eller vad bestämmer vad en whisky ska smaka? Är det ekfatet eller vad som lagrats där tidigare, klimatet, det speciellt rena källvattnet (som oftast bara är vanligt filtrerat kommunalvatten) eller är det master blendern/master destillern på destilleriet som med väl utvecklat smak och doftsinne samt unik kunskap om varje fat lagrat i lagerhusen som kan skapa en ny sensation. Eller kan de få hjälp av någon annan?
Den här gillas av oss bägge här hemma.
Fin doft, härligt komplex, några procentenheter starkare än vanligt och en härlig eftersmak.
Gottigottgott
Kanon!
Den var svår placerad. I både smak och tycke
Doft:Fruktig; lite äpple
Bra smak och ganska bra eftersmak
Känns som det är något jag druckit tidigare.
Hade ju inte druckit den, men den var inte dum.Kanske är någon annan av samma destilleri som påminner om den.
Lite vatten behövs. Tycker mig känna lite äpple och vanilj smak ihop med ek.
Blekt, ljusgul. Framträdande apelsindoft.Bränner till på tungan så lite vatten skadar inte. Spritig med viss sötma. Kort eftersmak.
.