i nästan allt är man beroende av bra samarbetspartners och leverantörer, särskilt inom whiskytillverkning där kvaliteten på ett ekfat är ytterst viktigt för att resultatet om 10 eller kanske 20 år ska vara av hög kvalitet. Som leverantör skapar denna oberoende buteljerare unika samarbeten och kan därför (enligt dem själva) få tag på unika fat som annars inte skulle sett dagens ljus.
.
—
Godkväll!
Doft.
Jag tycker det doftar lätt obehagligt. Svårt att urskilja annat än lite citrustoner
och vanilj….. viss likhet med våt hund
Smak.
Betydligt bättre än doften. Citrus, röda äpplen och toffe. Ganska snygg i framtoningen. Lite piptobak och ekfat.
Eftersmaken.
Fat, torv och lite tjära. Lavendel och en del malt.
Summa.
Visst , bra kvalite men inget att hetsa upp sig över.
85/100
Snäll och småtrevlig bekantskap.
Men snabbt glömd.
Nu tar jag uppehåll med provningarna en vecka. Söderns sol lockar och jag låter flaskorna stå i hyllan tills vi kommer hem.
Skål på er!
Aha, det är du som är tomten………
Smak av vanilj citrus äpple, god men lite menlös i smaken.
.
Doft: blommig och fruktig
Smak: söt godisliknande. Mild
—
Doftar blommigt, milt.. smaken också mild, med någon bismak som inte faller mig på läppen.. ett sällsamt undantag bland annars härliga upplevelser!