Att slutlagra whiskyn på ett annat typ av ekfat används i stor utsträckning för att ge mer karaktär åt whiskyn (eller för att göra sig av med otrevliga smaktoner). Men denna whisky tar slutlagring till en helt ny nivå!
Att slutlagra whiskyn på ett annat typ av ekfat används i stor utsträckning för att ge mer karaktär åt whiskyn (eller för att göra sig av med otrevliga smaktoner). Men denna whisky tar slutlagring till en helt ny nivå!
Helt ok.
Kan inte gissa.
God, lite rökighet, ton av vanilj, lakrits tobak.
Godkväll!
Helgen går alldeles för fort.
Doft.
Stor härlig deg av smörkola med torkad frukt sultanrussin och plommon.
Portvin eller en lagrad sherry. Finns en ostig känsla i doften, nötigt.
Smak.
Fruktig, äppelfräsch. Lite ingefära och smörkola. Bra fattoner lite honung
och ljung. Väldigt god!
Eftersmak.
Lite svettigt läderbälte med en dos våt hund i, tydliga fattoner med en röda äppel ton i. Klingar av mot piptobak och en viss sälta.
Summa.
Lättdrucken och välkomponerad med fantastiskt goda smaker och bra karaktär .känns precis rätt i ålder, den sprattlar fortfarande i munnen.
Slutlagringen Gissar jag på Calvadosfat….. jag vill jättegärna ha en sån av tomten……
92/100
Idag är det Lennartdag.
Haha!
Är det A—t då?
Lite för besk för att gillas helt av mig, men mycket god i alla fall.
..
.
My favourite so far. Sweer on the nose with tones of raw cocoa and cinamon. Sweet on the palate with vanilla and cinamon being dominant. Well balanced and long body, slightly drier aftertaste.
Kola,frukt, ingefära, lite rökighet
God
Doftar trä olja. Blommig efter vattning
Smak lite oljig , gummi och russin
Blir riktigt god efter vattning
Doft: Rätt spritig till en början. Lite banan som försvann efter några minuter.
Även en ton av vanilj?
Smak:Fruktig, lite kryddig, viss sötma.
God utan vatten, med lite vatten blev den riktigt god.
Mjuk Doft av Honung banan
Vanilj russin portvin
God
82/100
Söt fruktig, apelsin? Bränner lite, god fin whisky!