Flaska 20 – Whiskykalender 2018

Rökig whisky får normalt sin rökighet genom att fuktig torv tillsätts värmekällan (traditionellt öppen eld) när man torkar malten, men denna whisky har fått sin rökighet på ett annat sätt, någon som vågar sig på en gissning hur? Kan tillägga att det inte är tillsatt något i själva whiskyn då det inte är okej i Single Malt (även om enstaka färgar med E150)

8 svar på ”Flaska 20 – Whiskykalender 2018

  1. Luktar rökigt, hö o ek.
    Tycker det var en behaglig smak av lite rök o apelsin.
    Intressant whiskey .
    Vågar mig inte på en gissning men den smakade mycket trä i ek ..
    God

  2. Godkväll!

    Den andra ikväll, gårdagens whisky sitter fortfarande kvar….., ettrig rackare.

    Doft.
    Lite annorlunda rök, päron och torkade plommon , viss träighet och röd grape.
    Kakaotoner och lite smörkola.

    Smaken
    Väldigt välbalanserad, bra frukt och smörkola med vaniljtoner lite tobak och en fin maltig känsla, röken är väldigt välbalanserad med övriga smaker.

    Eftersmak.
    Bra fat, tjärad eka och torkad ljung. Cigarrtoner och rågummi.
    Avklingningen är klockren.

    Summa.
    Kalenderns mest välbalanserade hittills tror jag. Väldigt god!
    Jag gissar på skogsbrand nära lagerhuset som rökkänsla hahahaha.

    93/100

  3. Doft citrusfrukt och mild rök. Smak av smörkola, vanilj och en kraftig eksmak. Kan det vara så att röksmaken kommer ifrån själva fatet?

  4. Doft: Blommig något nötig
    Smak mild lite rök.
    Kort eftersmak. Något längre efter lite vattning

  5. Doft: lite rök, citrus
    Smak: Lite rök sötaktig smak till att börja med senare fruktigare.
    Ingen favorit men helt ok.

  6. Smuttade och njöt innan jag läste Peters förklaring till dagens whisky. Faktum är att jag märkte inte av någon rökighet alls (defekta luktlökar?). Hustrun däremot säger att den är lite rökig. Mycket snäll och god tycker vi båda i alla fall.

Kommentarer inaktiverade.